Kush është Op. Dr. Elnur HUSEYNOV?

Dr. Elnur HÜSEYNOV ka lindur në vitin 1990 në Azerbajxhan. Pas mbarimit të shkollës fillore në Baku, ai filloi në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Mjekësor të Azerbajxhanit në vitin 2005. Ai filloi specializimin në kirurgji të përgjithshme në Fakultetin e Mjekësisë të Stambollit të Universitetit të Stambollit në vitin 2013 dhe përfundoi specializimin në vitin 2018

Pas specializimit ka punuar në spitale të ndryshme private në Stamboll. Ai mori pjesë në shumë kongrese, kurse dhe seminare gjatë gjithë jetës së tij arsimore.
Si gjuhë e huaj: Flet gjermanisht, anglisht, rusisht.

Prej shumë vitesh kryen operacione në fushën e obezitetit dhe kirurgjisë bariatrike. Ai ushtron aktivitet edhe në fushën e kirurgjisë së kancerit.

Kirurgjia Bariatrike

Kirurgjia Bariatrike

Gastrektomia me mëngë (Sleeve Gastrectomy) është standardi i artë në mbarë botën. Meqenëse forma e stomakut pas operacionit është e ngjashme me formën e një tubi, quhet kirurgjia e gastrektomisë së mëngës. Ky operacion, i njohur edhe si "reduktimi i stomakut", është metoda më e preferuar. Megjithatë, metoda më e përshtatshme për pacientin vendoset nga kirurgu.

Normalisht, vëllimi i stomakut të një personi është rreth 1 - 1,5 L. Me këtë operacion hiqet një pjesë e madhe e stomakut (80-90%) dhe mbeten afërsisht 150-200 ml vëllim stomaku. Në këtë mënyrë kufizohet marrja e ushqimit dhe reduktohet prodhimi i hormonit të urisë (Ghrelin) dhe sigurohet ngopja për një kohë të gjatë.

  • Kirurgji e sigurt
  • Metoda laparoskopike
  • Shërim të shpejtë
  • Humbje efektive në peshë

Në rrugën e operimit

Takimi ~ Planifikimi

Takimi ~ Planifikimi

Duke na kontaktuar, ju mund të vini në një intervistë paraprake falas dhe të merrni përgjigje për pyetjet tuaja. Kur vendosni të bëni një operacion, ju mund të planifikoni orarin e operacionit me konsulentin tonë shëndetësor.

Kontroll i detajuar (chek-up)

Kontroll i detajuar (chek-up)

Para operacionit kryhet një kontroll i detajuar. E.K.G, merret rëntgen e mushkërive dhe bëhet testi i funksionit pulmonar. Më pas kryhet një skanim i gjerë me një test të plotë gjaku. Nëse nuk ka problem për operacionin, bëhet endoskopia dhe kryhet operacioni.

Pas operacionit

Pas operacionit

Ju qëndroni në spital për 3 ditë pas operacionit dhe mund filloni të ecni pas 4 orësh. Trajtimet dhe kontrollet e nevojshme mjekësore kryhen për 3 ditë. Kur të ktheheni në shtëpi, dietologe do të informohen për rregullat që duhet të ndiqni dhe planin tuaj.

Mbështetja e dietologëve

Mbështetja e dietologëve

Ne ofrojmë mbështetje dietologe falas për 1 vit pas daljes nga spitali. Sipas të ushqyerit tuaj dhe mënyrës se si përparon humbja e peshës, dietologu ynë përgatit një plan të veçantë për ju dhe jua dorëzon atë. Ne ofrojmë gjithashtu mbështetje psikologjike falas. Përveç kësaj, ne ju ofrojmë zgjidhje duke ua treguar problemet tuaja konsulentëve tanë shëndetësorë.

Pacient i lumtur

1500

Pacient i lumtur

Koment i pacientit

200

Koment i pacientit

Referenca e pacientit

950K

Referenca e pacientit

Metodë e trajtimit

10

Metodë e trajtimit

Pyetje të bëra më shpesh

Dhimbja e lehtë deri në mesatare është normale për 3-4 orët e para pas operacionit laparoskopik. Megjithatë, dhimbja është minimale në procedurat laparoskopike
Në pacientët që ushqehen shëndetshëm dhe bëjnë ushtrime të rregullta pas operacionit, mund të arrihet 65-80% humbje peshe brenda 1 viti pas operacionit.
Kirurgjia e gastrektomisë së mëngës së stomakut është një operacion kufizues për sa i përket heqjes së afërsisht 80% të stomakut dhe në këtë mënyrë siguron një ndjenjë më të hershme të ngopjes. Pjesa e hequr nga stomaku është pjesa që prodhon hormonin Ghrelin, i cili nxit urinë. Heqja e kësaj pjese ul nivelin e hormonit Ghrelin në gjak, duke shtypur kështu oreksin.
Rekomandojmë të pushoni në shtëpi mesatarisht 10 ditë pas operacionit. Mund të filloni punën në tavolinë pas rreth 7 ditësh. Ju mund të filloni punën që kërkon aktivitet fizik pas 30 ditësh.
Pas një mesatare prej 3-4 javësh, ju mund të hyni në det ose pishinë

Para dhe Pas

Keni pyetje? çështje